Деница Златева в Берлин: Навсякъде по света българските граждани искат справедливост в държавата ни
Секция: ПОЛИТИКА
18 Май 2019 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Златева в Берлин: Навсякъде по света българските граждани искат справедливост в държавата ни

/КРОСС/ "Независимо в кой край на света се намират и къде са устроили живота си, българските граждани искат спрадливост - за хората, в начина, по който се случват нещата в България." Това каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" и заместник-председател на НС на БСП, на среща с представители на българската общност в Берлин.

Една от основните теми, по които разговаряха Златева и българите в немската столица, беше нуждата от по-ефективно сътрудничество между българската държава и диаспората. В рамките на срещата беше обсъден и прекъснатият контакт между българите, живеещи в чужбина, и държавните структури и представителства. Златева обсъди с участниците възможностите за сътрудничество и подкрепа от страна на Държавната агенция за българите в чужбина, посолствата и културните институти в ангажирането на българските граждани извън страната с различни обществени и културни инициативи.

Деница Златева обсъди със сънародниците ни и впечатленията си от пътуванията из цяла България в рамките на кампанията. "Има страх и огорчение у хората, но и същевременно желание и кураж за промяна. Особено в малките населени места - там са най-осезаеми последиците от масовата миграция към по-развитите страни в Европа и по света. Има цели села, които пустеят, редица места, където хората нямат достъп до болница и аптека. Това не може да продължава така", каза още Златева.

Кандидатът за евродепутат подчерта още, че искрено се надява все повече български граждани в чужбина за заявяват гражданската си позиция и да участват в изборите. "Независимо къде точно се намираме, всички имаме отговорност към бъдещето на страната ни и е много важно да не бъдем безучастни, когато се решава то", допълни Деница Златева.