Калоян Паргов: Подготвяхме кандидатурата на Здравко Милев за кмет на Кюстендил от около година
Секция: ПОЛИТИКА
02 Септември 2019 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Подготвяхме кандидатурата на Здравко Милев за кмет на Кюстендил от около година

/КРОСС/ Кандидатурата на Здравко Милев за кмет на Кюстендил не е случайност, подготвяме я от около година. Това каза лидерът на БСП - София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов, който присъства на общинската конференция на БСП - Кюстендил днес. Според него изборите там ще бъдат оспорвани и ще има балотаж.

"Залогът за Кюстендил е много висок. Досегашният кмет Петър Паунов е от доста време на поста и е натрупал негатив. У гражданите на Кюстендил има разочарование, каза Калоян Паргов. - Затова е необходима промяна. Нужна им е нова перспектива за развитие на града, а тя е свързана с развитие на икономиката, разкриване на нови работни места, връщане на младите хора в града".

Калоян Паргов добави, че Здравко Милев е имал около 8 месеца, за да се подготви за тези избори. "Разбира се, предстои още много работа да свършим всички заедно до горещата фаза, която започва на 27-и септември, коментира Калоян Паргов. - Листата на БСП за общински съветници беше обсъждана на няколко събрания досега. В тази ситуация винаги има щастливи, други не са много доволни... Вярвам обаче, че след днешната конференция кюстендилската организация тръгва към изборите по-мотивирана и по-мобилизирана".

Издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от БСП за кмет на Кюстендил Здравко Милев е на 61 години, работил е в банка във Виена, Австрия. Семейството му продължава да живее там. Кандидатурата на Здравко Милев беше подкрепена от над 80 делегати на общинската конференция на БСП в Кюстендил.