Григор се бори, но загуби от Медведев
Секция: СПОРТ
07 Септември 2019 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор се бори, но загуби от Медведев

/КРОСС/ Григор Димитров не успя и при третия си опит да стигне финал в турнир от Големия шлем. Българинът загуби полуфинала на US Open от Даниил Медведев след 2 часа и 40 минути. Руснакът спечели след 7-6, 6-4, 6-3. Това е четвърти пореден финал за него и първия от Големия шлем. Негов съперник там ще бъде победетелят от сблъсъка между Рафаел Надал и Матео Беретини.

Сервисът – големият проблем на Григор

Българинът имаше много ниска успеваемост на първия си сервис – под 50%. И може би като знак, той допусна пробив още в първия си сервис гейм. Медведев след това поведе с 2-0, но българинът взе следващите три гейма, за да поведе с 3-2. Медведев изравни, но в играта на хасковлията определено имаше импулс. Той взимаше с лекота сервисите си и стигна до 6-5. Той дори имаше сет точка, но руснакът оцеля и вкара сета в тайбрек. В него Гришо направи минибрейк, но после съперникът му поведе с 4-2. Нещата стигнаха до 5-5, но нашенецът сбърка. При това не веднъж, а два пъти поред и Медведев спечели с 6-7.

Вторият сет започна с пробив в полза на Григор. 23-годишният руснак обаче веднага до върна. При 1-2 Медведев направи нов пробив, но българинът веднага го върна за 2-3. Двамата взимата сервисите си до 4-4. Тогава Гришо създаде огромни проблеми на съперника си. Двамата направиха  и най-дългото разиграване с турнира – 39 удара. Медведев обаче удържа, а след това и проби – 4-6 и втори сет за него.

В третия сет и двамата започнаха с по сервис гейм на нула. Димитров поведе с 30-0, но руснакът спечели четири поредни точки. После той успя и да пробие – 3-1 и спечели следващото си подаване за 4-1. В осмия гейм Григор трябваше да спасява два мачбола и той се справи с много характер – 3-5. Той обаче нямаше отговор на силната игра на Медведев и руснакът спечели следващия гейм при третия си мачпойнт.

На трибуните бяха и много знаменитости. Между тях тенис легендите Джими Конърс и Мартина Навратилова, великият Уейн Грецки и Линдзи Вон.