Оригиналните костюми на Батман и Робин отиват на търг
Секция: Шоубизнес
24 Ноември 2019 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оригиналните костюми на Батман и Робин отиват на търг

/КРОСС/ Костюмите на Батман и Робин от телевизионния сериал "Батман" от 60-те години на миналия век ще бъдат изложени на търг в Лос Анджелис заедно с други реликви от света на поп културата, включително от сериалите "Стар трек" и "Щастливи дни", предаде Франс прес.

За костюмите, носени от двамата супергерои в 120 епизода от сериала "Батман", които са били излъчени между 1966 г. и 1968 г., се очаква да бъдат платени между 150 000 и 200 000 долара.
Според експерти от аукционна къща "Профайлс ин хистъри", която организира търга на 17 декември, става въпрос за два уникални костюма, носени от Адам Уест Бърт Уорд в образите съответно на Батман и Робин. За продажба ще бъдат предложени и други аксесоари от култовия сериал, като бюст на Шекспир, снабден с копче, което позволява да се отвори "батпещерата", и червен телефон, с който е снабден батмобилът.

Сред лотовете ще са също туники, носени от Уилям Шатнър и Ленард Нимой в образите съответно на Джеймс Кърк и Спок в "Стар трек". Предполага се, че всяка от тях ще бъдат платени между 40 000 и 60 000 долара.

Черното кожено яке, носено от Хенри Уинклър в образа на Фонзи в "Щастливи дни", пък би трябвало да намери купувач за най-малко 25 000 долара. /Йордан Ачков/