Google направи специална секция в търсачката си за коронавируса
Секция: Технологии
01 Февруари 2020 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google направи специална секция в търсачката си за коронавируса

/КРОСС/ След разпространението на коранавируса през последните седмици и обявяването му за глобална заплаха от Световната здравна организация, Google модифицира своята търсачка, така че да е в помощ на хора, опитващи се да се опазят от заразата.

Полето за търсене става част от SOS Alerts. При търсене на информация, свързана с вируса, се отваря специален панел, в който се показват най-актуалните данни, последните новини за коронавируса и препоръки как да се опазите.

Важно е да се отбележи, че от компанията са се погрижили специално за филтрацията на фалшивите новини, които са множество тези дни. В специалната секция вече ще се вижда само достоверна информация. Същото се отнася и за съветите към потребителите.

Функцията е достъпна от днес, но се разпространява систематично и все още не е налична за всички потребители. С приоритет при разпространението са засегнатите райони, но до часове би трябвало SOS Alerts да работи в цял свят.

Google не е безразлична към случващото се в Китай. Компанията вече осигури финансиране а 250 хиляди долара за Червения кръст в Поднебесната империя. Тази сума ще помогне на местните власти да се борят по-ефективно с разпространението на вируса.