Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече имат положителни резултати
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2020 18:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече имат положителни резултати

/КРОСС/ Акциите срещу битовата престъпност вече имат реални положителни резултати. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде кореспондентът на БГНЕС от Монтана.

В областта бе проведена специализирана акция срещу битовата престъпност. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев.

„Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад, в сравнение със същия период на миналата година. В тези села живеят по-голям процент възрастни хора. Целта е тези хора да са спокойни за себе си, за собствеността си, за животните си", каза той.

Гешев се надява, че положителната тенденция на спад на престъпността ще се запази и занапред. „Работата на прокуратурата и МВР освен да преследват вече извършени престъпления, които са се случили за нещастие, е да действат превантивно. За нас е по-ценно да предотвратяваме престъпления, те да не се случват", каза главният прокурор.

Иван Гешев посети монтанските села Габровница и Доктор Йосифово.

Той посочи, че във всички окръжни прокуратури и областни дирекции на МВР има планове до края на годината, в които са планирани действия на органите на реда. „Целта е към края на годината, където има по-висока престъпност, да се осъществи превенция", подчерта още веднъж Гешев.

„Важното е да не се случват престъпления и възрастните хора, които обикновено живеят в подобни села, да се чувстват спокойни за живота и собствеността си", добави главният прокурор.

Той е разговарял на места с хората. Те се оплакват от липсата на работа и лошото образование, но това за съжаление, не са проблеми, с които прокуратурата може да се справи. В тази връзка Гешев още веднъж обеща да свърши това, което е тяхна отговорност, а именно намаляването на битовата престъпност.