Макдоналдс спира за две седмици работа в Сингапур, служителите заразени с Covid-19
Секция: СВЯТ
19 Април 2020 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макдоналдс спира за две седмици работа в Сингапур, служителите заразени с Covid-19

/КРОСС/ Световната верига за бързо хранене Макдоналдс съобщи, че от днес преустановява изцяло работата си в Сингапур за две седмици, след като седем нейни служители там са дали положителен тест за коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

В пост във Фейсбук компанията уведомява, че е решила да последва съвета на здравното министерство да затвори заведенията си до 4 май, когато в Сингапур изтича срокът на частичните ограничителни мерки, въведени превантивно за борба срещу епидемията от Ковид-19. Фирмата подчерта, че през този период ще продължи да изплаща заплатите на 10-те хиляди служители в своите над 135 заведения в този град-държава.

След като вчера министерството на здравеопазването на Сингапур съобщи за най-голямото увеличение на новите случаи за денонощие, регистрирано в Югоизточна Азия - 942, днес бяха потвърдени 596 нови инфекции, с което общият брой на случаите достигна 6588. Огромното мнозинство от новите заразени са мигранти, живеещи в общежития, а 25-има са постоянни жители, предаде Ройтерс. /