Шестима пешеходци на косъм от удара в колата на Милен Цветков (ВИДЕО)
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2020 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шестима пешеходци на косъм от удара в колата на Милен Цветков (ВИДЕО)

/КРОСС/ Кадри от охранителна камера в района на булевард „Черни връх" показва момента на катастрофата, при която 22-годишения Кристиан се врязва в спрялата кола на червен светофар на журналиста Милен Цветков и го отнася 20 метра навътре в кръстовището. При жестокия фатален удар шестима пешеходци, пресичащи в този момента на зелен светофар, се разминават на косъм със смъртта.

Камерата записва катастрофата, станала на 19 април - Великден, в 18:03:49 часа.

От Бърза помощ на няколко пъти съобщиха, че сигналът е подаден в 18:16 часа, а 6 минути по-късно на мястото на инцидента е пристигнала линейката.

От вътрешното министерство съобщиха, че катастрофата е станала около 18 часа.

На видео кадрите се вижда още как седми пешеходец преминава през пътеката буквално няколко секунди преди зловещия удар на „Ауди"-то в колата на журналиста.

Вижда се, че джипът на 22-годишия се врязва с много силна скорост в спрялата на светофара кола на Цветков.

video: https://www.youtube.com/watch?v=-mNMbm_lB8U

За фаталната катастрофа, причинила смъртта на Милен Цветков в ареста са четирима души, задържани до 24 часа.

Зад волана на джипа „Ауди" е седял 22-годишният Кристиан Николов под въздействието на наркотици. В ареста са още неговата майка - изпълнителен директор на „Винпром - Карнобат", синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги и приятелката на шофьора 21-годишната Симона Цветкова. Георги и Симона избягаха от мястото на инцидента веднага след него, но сега са задържани.

В сряда прокуратурата ще внесе искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан. От държавното обвинение ще мотивират искането с опасност, че ако е на свобода Кристиан Николов може да извърши друго престъпление и да се укрие.

На майката на младия мъж, Десислава Пешева, ще бъде повдигнато обвинение за това, че предоставила автомобил на дрогирания си син. Започва и пълна проверка на фирмите, в които тя участва.