Медицински специалисти протестират в подкрепа на Мая Илиева
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юни 2020 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медицински специалисти протестират в подкрепа на Мая Илиева

/КРОСС/ Медицински сестри от Синдиката на медицинските специалисти протестират пред многопрофилната болница по белодробни болести "Света София" заради репресиите и уволненията на техни колеги от страната. Конкретният повод за протеста е, че в края на миналата седмица ръководството на белодробната болница не продължи договора за работа на председателката на синдиката медицинската сестра Мая Илиева.

Подкрепящите я колеги, които организираха и подписка в нейна защита, заявиха:

"Конфликтът е между т.н. медицински специалисти и между управителите на болницата, които много твърдо застават срещу исканията на нашите колежки за реформа в здравеопазването. Тук съм, за да подкрепя Мая, защото тя е нашия лидер, тя се бори за правата на нашето съсловие, което е омерзено и всички работодатели, които се опитват по този начин да отстранят хората, които се борят за нашите права. Мисля че не е разумно, защото проблемите в здравеопазването са много, те са наболели и трябва да се решават".

Мая Илиева заяви, че е съкратен щатът на колежката ѝ синдикален лидер на многопрофилната болница в Стара Загора. Според Илиева причината отново е синдикалната дейност за по-добри условия на труд и по-добро заплащане.

Медицинските специалисти организираха пърформанс пред болницата като разиграха сцена как не трябва да се извършват кражби в здравната система.