/КРОСС/ Диетологът и член на Националното общество на диетолозите Олга Декер, разказа пред РИА Новости, кой не трябва да прекалява с яденето на череши.
Според лекаря хората с диабет трябва напълно да избягват добре узрелите и сладки плодове, а страдащите от алергия също трябва да се въздържат от прекомерната им консумация.
Освен това на децата трябва да се дават само ограничени количества череши. „Децата, особено в ранна възраст, могат да получат обриви заради недоразвитост на ензимната функция на панкреаса“, обясни Декер. Прекомерната консумация на череши също може да доведе до подуване на корема и газове при малчуганите, предупреди тя.
Специалистът добави, че ако не прекаляваме, пролетните червени плодове могат да се консумират без да навредят на фигурата, снабдявайки тялото ни с полезни протеини и фибри.