Президентът Радев ще посети Козлодуй и Белоградчик
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2020 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Радев ще посети Козлодуй и Белоградчик

/КРОСС/ В 11.30 часа в сградата на Община Козлодуй президентът ще се срещне с кмета Маринела Николова и представители на местната власт.

След това Румен Радев ще проведе среща с ръководния екип на „АЕЦ Козлодуй“, и ще посети съоръжения на територията на централата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 15.30 часа в Белоградчик държавният глава ще посети предприятие, специализирано в производството на компоненти за железопътни спирачни системи.

По-късно Румен Радев и кметът на Белоградчик Борис Николов ще открият паметник на полк. Стефан Илиев, командир на 15-и пехотен Ломски полк, загинал геройски за освобождението и националното обединение на България в сраженията при Червената стена през пролетта на 1917 г. по време на Първата световна война.

Държавният глава ще участва и в тържественото отбелязване на Петровден, празник на града. На площад „Възраждане“ президентът Радев ще отправи приветствие към жителите и гостите на Община Белоградчик и ще награди завършилите с отличие зрелостници от тазгодишния випуск на СУ „Христо Ботев“.