Потребителите ще могат още по-добре да изразяват себе си с реакции в общностите на Viber
Секция: Технологии
20 Юли 2020 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потребителите ще могат още по-добре да изразяват себе си с реакции в общностите на Viber

/КРОСС/ За да отпразнува Световния ден на емотиконите на 17 юли, Viber попита потребителите си коя би била любимата им реакция, изразена с емотикон. Компанията обяви, че скоро ще добави „Реакции на съобщенията“ в общности.

Rakuten Viber, едно от водещите приложения за комуникация в света, обяви че скоро ще пусне новата функционалност „Реакции на съобщение“ във Viber общностите, която ще пренесе „харесванията“ в платформата на съвсем друго ниво. С нарастващата нужда от моментни съобщения в световен план, Viber също разширява палитрата от възможности за изразяване на потребителите си, за да им гарантира, че ще могат да го направят възможно най-пълно в съобщенията си.

За да отбележи Световния ден на емотиконите, който е на 17 юли, Viber попита потребителите си в различни страни кой е любимият им емотикон. Те имаха възможността да избират между 5 различни реакции –„харесване“, „хаха“, „шок“, „тъга“ или „гняв“. А най-любимият емотикон за България е “харесване”. Повече от 5 590 души дадоха своя вот в анкетата в общността Viber Bulgaria. И 59% от тях избраха емотикон "харесване". Всичките 5 емотикони скоро ще бъдат достъпни като реакции в общностите във Viber.

За да използват новата функция, потребителите ще трябва просто да задържат иконата на сърце до съобщението и емотиконите „хаха", „шок", „тъга" или „гняв" ще се появят. Широкият спектър от емоции дава възможност на потребителите да реагират перфектно на съдържанието, споделяно в тяхната общност. Комуникацията е „двупосочен път" и за потребителите е важно да виждат как останалите са реагирали на съобщенията им. За целта трябва да задържат съобщението и да изберат „Данни", където ще видят всички реакции, които са получили.

„Viber се ангажира да предоставя възможност на потребителите да се изразяват по възможно най-точния начин. Просто да „харесаш" съобщение със сърце не включваше широкия спектър от емоции, които хората могат да изпитат, когато четат съобщение, и трябваше да направим нещо повече. Функцията „Реакция на съобщение" дава възможност на потребителите да реагират по най-подходящия начин", каза Офир Ейял, главен оперативен директор на Rakuten Viber.

Реакции в общностите ще стартира в следващите седмици за iOS и Android.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=s-ZxLUIy8T0&feature=emb_logo