Калоян Паргов: В София показахме – 129 г. Бузлуджа е вдъхновение
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юли 2020 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: В София показахме – 129 г. Бузлуджа е вдъхновение

Политическата бурлеска не е решение, хората искат абсолютна промяна, категоричен е лидерът на БСП - София

/КРОСС/ Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява последователите на лявата идея. В непривична и необичайна обстановка спазихме традицията и отбелязахме създаването на нашата партия. Това каза председателят на софийската организация Калоян Паргов след националния митинг-протест на БСП, който премина под мотото „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България".

„Не беше истински празник. Не само, защото бяхме далече от историческия връх, а и заради това, че не е време за празнуване. Пулсът на обществото отмерва справедливия протестен гняв на хората срещу безцеремонното отношение на управляващите към бедността, демократичните принципи, държавността и Конституцията, към циничното им толериране на корупцията и злоупотребата с власт", заяви Паргов.

По думите му партията на Борисов и „Патриотите" отказват да чуят гражданите. „Смятат, че с политическата бурлеска, която ни предлагат, могат да заблудят българите. Но хората искат абсолютна промяна и ще я отстояват докрай. Единственото решение е предсрочни избори", категоричен е лидерът на БСП - София.

„Благодаря на всички социалисти от цялата страна, с които заедно показахме, че помним, следваме и отстояваме заветите на учредителите на нашата партия. Благодаря на хилядите софийски социалисти, които отново бяха в първите редици на националния митинг-протест на БСП. Благодаря на стотиците младежи, които внесоха много емоция и енергия по време на шествието и пред трибуната срещу Министерски съвет", изрази признателността си към участниците в събитието Калоян Паргов.