Кричим празнува 51 години от обявяването за град
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2020 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кричим празнува 51 години от обявяването за град

/КРОСС/ Днес отбелязваме 51 години от обявяването на Кричим за град. Кричим е древно селище с хилядолетна история. През всичките тези векове и години от живота на града са вплетени много човешки съдби, мечти и стремежи, успехи и неуспехи, въжделенията и разочарованията на всички, чиито живот е бил свързан с Кричим.

„Дълъг е списъкът с имената на хората - будни и амбициозни кричимци, оставили светла диря в историята на селището и града ни с благородните си дела в миналото и работили за неговия просперитет. Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас - живите, за всичко, което сте направили и правите, за да го има нашият прекрасен град днес", заяви кметът на Община Кричим Атанас Калчев в обръщение към своите съграждани.

„Всички ние - днешните кричимци, заедно имаме отговорността да бъдем на тяхното ниво - на смелите и достойните наши предци, отстоявали и съградили нашия град с любов, труд и постоянство, наш дълг е да продължим достойно делата им, да ги надграждаме, за да оставим достойно наследство на идните поколения, защото Кричим го е имало, има го и ще го има", каза още той.

По думите му Кричим винаги се е гордял, гордее се и днес, че в него живеят в мир, трудолюбие и разбирателство хора с различна етническа и културна принадлежност, споделят радости и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята любов към родния край или избрали Кричим за свое любимо място за живеене.

„В днешния ден, искам да ви пожелая да бъдете здрави, личният и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко удовлетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и увереност на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо, нека заедно да се борим за успеха и развитието на нашия град. Заедно можем да постигнем всичко това. Заедно можем да превърнем мечтите и надеждите за нашият град в реалност", заяви кметът на Кричим Атанас Калчев.

Настоящата 2020 година е белязана със знака на пандемията COVID-19, което наложи спазването на редица ограничения.

„Въпреки това, ние можем да бъдем заедно! Нека тази вечер точно в 21.30 часа, макар и от дистанция, всички заедно да се насладим на празничната заря посветена на празника на нашия град! И да си пожелаем здраве и просперитет!", пожела още кметът на Кричим Атанас Калчев.