Стопани от село Брестово показват дарове от земеделските градини
Секция: ЛЮБОПИТНО
01 Септември 2020 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стопани от село Брестово показват дарове от земеделските градини

/КРОСС/ Настоятелството на НЧ „Пробуда – 1909г.”, с. Брестово, община Ловеч, организира земеделска изложба ”Даровете в моята градина”, която бе подредена неотдавна в двора на читалището. Показаното повдигна настроението на местните жители.

Брестовската земя, под грижата на златните ръце на трудолюбивите българи, е родила изобилно плодове и зеленчуци. А поднесени с творческо вдъхновение, плодовете на земята се превърнаха в радост не само за вкуса, а и за окото.

Благодарение на семейство Яна и Георги Петрови бяха излъчени трима участника, които получиха награди за отличното си представяне.

За възрастните жители на Брестово градината е от особено важно значение, казаха запознати. Сред нейната зеленина те се чувстват значими и полезни. Тя е тяхна радост и утеха.

За съжаление тази година природата през летните месеци не е много благосклонна към земеделските стопани. Безводието и високите температури се отразяват пагубно върху продукцията им. Но не всички са заразиха от униние и показаното на изложбата го демонстрира.