Боряна Братоева и Марин Янев са първите гости в „Подкастът на Нощта“
Секция: КУЛТУРА
07 Ноември 2020 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боряна Братоева и Марин Янев са първите гости в „Подкастът на Нощта“

/КРОСС/ Най-новата рубрика в БНТ Подкаст е посветена на инициативата „Нощ на театрите". Въпреки динамичната година, Нощта ще се проведе в открито Live Cam 6-часово студио. Под мотото „Едно място, което ни събира" ще се обединят актьори и режисьори, които ще споделят какво ги вдъхновява в тази пандемична година, готови ли сме за новото театрално бъдеще и как се променя театъра.
БНТ подкаст e основен информационен канал на инициативата тази година. На страницата на БНТ, както и в официалните си подкаст канали (SoundCloud, Spotify, Google и Apple Podcast), обществената медия ще публикува актуална информация. В него ще има интересни срещи и откровени разговори с някои от лицата на Нощта и творците, които участват в инициативата.

Какво ще чуете в първите епизоди на „Подкастът на Нощта"?

Епизод 1 - с участието на актьора Марин Янев
Откровен разговор с Марин Янев в гримьорната му в Народния театър, в която е бил заедно със Стефан Данаилов. В една снежна февруарска сутрин, няколко дни преди 77-мия му рожден ден.
Мъдрец и благородник, който все още търси отговор на въпроса „Кой съм аз?" и помни уроците на учителите си в Академията. На 30 октомври беше удостоен с ИКАР за изключителен принос към театъра.
Епизод 2 - с участието на усмихната Боряна Братоева
На сцената тя е Пенелопа. А в живота е едно от най-усмихнатите момичета, които познаваме. Тази година тя е посланик на Нощта и приема това като възможност да продължи да влага част от душата си в театъра и да върши нещо значимо.
Боряна Братоева ще разкаже за театралните страхове, смисъла и предизвикателствата. И за Нощта на театрите...
Всички епизоди на поредицата „Подкастът на Нощта" са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, така и в подкаст каналите на БНТ.