Задържаха момчета на 11, 15 и 16 г. за серия грабежи на възрастни хора
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Ноември 2020 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Задържаха момчета на 11, 15 и 16 г. за серия грабежи на възрастни хора

/КРОСС/ Две непълнолетни и едно малолетно момчета са задържани за извършване на четири грабежа в Сливен, съобщиха от Районната прокуратура. И тримата са от ромски произход и не ходят на училище.

Престъпленията са на 8 и 9 ноември, т.г. Жертви са станали възрастни хора между 70 и 80 години. Грабежите са извършени по един и същи начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. Причаквали възрастните хора, които не са имали възможност да се защитят и употребявали закани и сила, за да ги ограбят. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда.

Извършителите са установени и задържани след операция от служители на отдел "Криминална полиция" при РУ - Сливен под надзора на Районната прокуратура в града. Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения.

Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа. Предстои спрямо тях да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Третият извършител (малолетно момче на 11 години) не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в град Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.