Близо 11 кг амфетамин задържаха митнически служители на МП Малко Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Декември 2020 15:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 11 кг амфетамин задържаха митнически служители на МП Малко Търново

/КРОСС/ По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Исам А., обвинен в контрабандно пренасяне на наркотичното вещество. По време на разследването е установено, че кристалообразното вещество се е намирало в автомобил с българска регистрация, управляван от обвиняемия.

Превозното средство е пристигнало на входящо трасе от Република Турция за Република България. Било е селектирано за щателна митническа проверка от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване". При огледа на автомобила митническите служители забелязват неестествени кухини отдолу на купето, след което автомобилът е проверен с обучено митническо куче за откриване на наркотици. Кучето реагирало положително на наркотично вещество и локализирало зона около задната дясна седалка на автомобила. След демонтиране на задната седалка са намерени укрити в кухина 13 пакета, съдържащи бяло кристалообразно вещество - амфетамин.

По искане на Окръжна прокуратура - Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Исам А., български гражданин, роден в Република Ливан. Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната 10.771 килограма амфетамин. Общата стойност на установеното наркотично вещество възлиза на 323 145 лева (по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено на 17.12.2020 година на ГКПП „Малко Търново", обл. Бургас. То е квалифицирано по чл. 242, ал.2, предл. 1 от НК.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.