Марияна Николова в Боровец: Повишена е заетостта в зимните курорти
Секция: Туризъм
31 Януари 2021 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Марияна Николова в Боровец: Повишена е заетостта в зимните курорти

/КРОСС/ Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз днес лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след проверка в курорта и региона. Тя коментира още, че е доказан положителният ефект и безопасността на зимните спортове и благодарение на усилията на правителството и подкрепата на премиера Бойко Борисов и дисциплината на местните власти всички зимни курорти посрещат гости.

Вицепремиерът посочи още, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени правила от Министерството на туризма още през октомври. И припомни, че подготовката за зимните месеци започна още през лятото, като бяха проведени редица срещи с представителите на бизнеса.
През идващата седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти - Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, информира министър Николова.

По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух. В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за практикуване на различни видове зимни спортове, уточни още вицепремиерът.Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти.

По време на обиколката си в региона вицепремиерът Марияна Николова провери и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки. В село Белчин министърът установи, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убеди и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.