Здравният министър и директорът на "Пирогов" отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2021 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Здравният министър и директорът на "Пирогов" отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират

/КРОСС/ Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов и ръководителят на Националния ваксинационен щаб професор Красимир Гигов посетиха болница "Пирогов", за да проверят организацията на имунизационния процес в лечебното заведение.

Директорът на болницата професор Асен Балтов им показа петте зони, в които всички желаещи да се ваксинират с препарата на "Астра Зенека", могат да го направят.

Тримата се срещнаха с хора, дошли да се защитят от COVID-19 и лично им отговориха на въпросите.

"Може би тази организация ще остане и занапред, защото не може да има хора, които искат да се ваксинират и други, които се записват, но не идват", каза министър Ангелов в отговор на въпрос дали всеки, които има желание, ще може да се ваксинира и през следващите дни.
От петък пет ваксинационни зони на територията на "Пирогов" посрещат всеки, който иска да се ваксинира, независимо от това в коя фаза на националния план попада. В първия ден в болницата са направени рекордните 560 имунизации. "До 17:30 ч. ще работят нашите пунктове и няма да връщаме желаещи. Надявам се, до понеделник да имаме поне 2000 ваксинирани", обясни на чакащите пред един от кабинетите директорът на Пирогов професор Асен Балтов.

И в неделя от 08:30 ч. до 17:00 ч. "Пирогов" ще приема всеки, който иска да се ваксинира с "Астра Зенека".