Николай Николов: Нужен е регистър на подлезите в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2021 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Николов: Нужен е регистър на подлезите в София

/КРОСС/ Да се създаде работна група, която да изработи регистър на подлезите, в който да се следи за общото им състояние. Това предложение направи, по време на редовната сесия на СОС, общинският съветник от БСП Николай Николов, който е и кандидат за народен представител от 23 МИР. Той предложи и да бъдат уеднаквени критериите за достъпност и сигурност за всеки един подлез на територията на Столична община.

„Водещата комисия трябва да бъде тази по архитектура и градоустройство. Затова се надявам да получа подкрепата на председателя й Силвия Христова и от останалите колеги в комисията, за създаването на тази работна група. За да можем да имаме сигурни и достъпни подлези и гражданите да са доволни", каза Николов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова определи предложението като добро.

Идеята на общинския съветник от БСП е свързана с питането му към градоначалника за броя и състоянието на подлезите на територията на града, след множество оплаквания от граждани.

Николай Николов отбеляза, че от 86 функциониращи подлеза на територията на Столична община в едва 38 от тях има изградено видеонаблюдение, която е по-малко от 50%. „На много места е затруднен и достъпът до подлези на хората с инвалидни, детски и пазарски колички", изтъкна още социалистът.