Станислав Младенов: Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Март 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станислав Младенов: Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет

Минимум 50% от плодовете, зеленчуците, млякото и месото на пазара трябва да са българско производство, категоричен е кандидатът за народен представител

/КРОСС/ Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет. Това заяви Станислав Младенов, кандидат за народен представител от "БСП за България" в листата на 25-ти МИР в София. Той е категоричен, че трябва да има ясни цели в Националния стратегически план за развитие на земеделието и селските райони.

"Основната от тези цели трябва да бъде до 2027 година поне 50% от плодовете, зеленчуците, млякото и месото на пазара да са българско производство, заяви Станислав Младенов. - В България разполагаме със златна земя. А в същото време сме зависими от вноса на плодове, зеленчуци,мляко и месо. Това за мен е престъпление и национално предателство".

Според Станислав Младенов е много важно да има равнопоставеност между фермерите и справедливо разпределение на субсидиите. Той е категоричен, че държавата трябва да изработи механизми, според които малкият и среден фермер да имат лесен и бърз достъп до субсидии.

"В момента именно малкият и среден фермер в България са най-ощетени. На практика до тях субсидии не достигат, коментира той. - А това са най-важните елементи в земеделието и селското стопанство в една държава".

Кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 25-ти МИР в София е убеден, че земеделието и селското стопанство у нас се нуждаят от спешна реформа. "Имаме изключителни природни дадености и можем да произвеждаме основни продукти, а в същото време България е продоволствено зависима държава - парадокс, до който ни доведе досегашното управление. Затова е време за промяна, която можем заедно да направим на 4-ти април", категоричен е Станислав Младенов.