Кандидатите за "Оскар" от чужбина ще участват в церемонията от Лондон и Париж
Секция: Шоубизнес
01 Април 2021 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатите за "Оскар" от чужбина ще участват в церемонията от Лондон и Париж

/КРОСС/ Церемонията за връчване на наградите "Оскар" ще бъде организирана с пряко включване от Лондон и Париж, съобщи АФП, цитирана от БТА.Представящите номинираните ще са както е предвидено в гара в Лос Анджелис, но продуцентите на церемонията планират "нещо специално за британската площадка", определена като "централен хъб".

Ще има и друга "съпътстваща площадка". Целта е някои участници да вземат участие в церемонията въпреки ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса.

Организаторите на наградите "Оскар" по-рано обявиха, че церемонията ще е присъствена за номинираните и няма да има участие с видеоконферентна връзка. Това би наложило някои чуждестранни актьори и режисьори да заобиколят или нарушат ограниченията за пътуване и да останат дни под карантина, ако не искат да отсъстват от нея. След критиките организаторите коригираха изискванията и предвидиха възможност за участие и за чужденците, които не могат да се придвижат до двете площадки в Европа или до САЩ.

Тази година осем британски актьори и актриси и една британска режисьорка са номинирани за награда "Оскар". Номинирани са и френският писател Флориан Зелер за сценария на филма "Бащата", датският режисьор Томас Винтенберг, българската актриса Мария Бакалова и южнокорейската ѝ колежка Юн Ю-джун.

Въпреки обявените две допълнителни места за включване в церемонията от Европа, организаторите призоваха всички участници да се опитат да пристигнат в Лос Анджелис. Всички разходи, свързани с необходимостта от оставане под карантина, ще бъдат възстановени от партньорите на церемонията. Те препоръчват на участниците в нея да се самоизолират десет дена преди това, да не посещават ресторанти и спортни зали.

На 93-ата церемония на наградите "Оскар" ще има червен килим, но присъствието край него ще е ограничено. Номинираните ще влизат в гара "Юниън стейшън" категория по категория. Изпълненията на живо в шоуто ще са от театър "Долби" в Холивуд, където беше церемонията предишните години.