motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G
Секция: Технологии
17 Април 2021 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

/КРОСС/ Вярна на пионерския си духи желанието да направи най-съвременните технологии достъпни за всички, motorola винаги е първата компания, която поставя в ръцете на потребителите най-значимите и важни технологични иновации. От първия разговор по мобилен телефон до последните успехи в сферата на 5G, motorola успява да превърне мобилните устройства в значим за потребителите фактор. В това отношение, месец април винаги е бил изключително важен за бранда. 

На 3 април 1973 г. в центъра на Манхатън е проведен първият в света разговор по мобилен телефон - motorola dynaTAC 8000x. В зората на мобилните технологии всичко е било по-внушително и този “динозавър” е тежал близо килограм! За сравнение, съвременните телефони примерно от moto g  серията тежат едва една четвърт от теглото на пра-родителя си и са изключително компактни. 

Отново на същата знаменателна дата, 3 април, но през 2019 г., motorola пуска първия в света смартфон,  който отваря вратите към необятните възможности на 5G свързаността. Само година по-късно, през декември 2020 г., вече и българските потребители могат да се гмурнат в ултра-бързите скорости, предлагани от мрежата от пето поколение, благодарение на мощния смартфон moto g 5G. През март компанията представи новото си изключително попълнение - най-достъпния 5G модел - moto g100.