Разрешават организираните пътувания от 30 април
Секция: Туризъм
18 Април 2021 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разрешават организираните пътувания от 30 април

/КРОСС/ От 30 април се разрешава провеждането на организирани пътувания. Туроператори в Благоевград започнаха подготовката за сезона. Тази година основно ще заложат на екскурзии с една или две нощувки в България, както и на почивки през лятото на родното Черноморие за 5 или 7 дни.

Интерес за почивки у нас има и туроператори вече правят първите записвания.

Заради пандемията вече втора година туристически агенции се преориентират към предлагане на екскурзии и почивки основно в България. За една екскурзия с една нощувка в къща за гости и посещение на различни туристически обекти, офертата излиза до 100 лева на човек.

"Трябва да се пренастрои и психиката на хората, че трябва да опознаят родината и както казва Алеко Константинов, да я обикнат, нали", заяви Здравка Чимева, която е управител на туристическа агенция.

"Ние с моето семейство всяка година почиваме в България, за нас това е една наистина пълноценна почивка. Предпочитаме повече да ходим на планина, на палатки, бунгала, на такива неща по да имаме пряка връзка с природата", коментира Кирил Михитарски.

"И преди пандемията ние почивахме тук. Защото ни харесва, имаме си абсолютно всички условия, имаме си и прекрасни планини, хубаво море, така че защо да избираме чужбина", каза Надя Боринарова.

Мишо и Тинка Стоилови пък се надяват да могат да използват депозита си от миналата година и да почиват в Гърция това лято.

"Ние сме предплатили за Гърция, още седят парите, една година стоят там парите в туристическата агенция за миналата да ходим, обаче отпадна, покрай пандемията се промениха нещата и не сме ходили и не са ни върнали парите и чакаме сега, като се оправи, сега ще ги ползваме", коментира Мишо.

"Нещата са много сложни да се надяваме живи и здрави и това ще мине", допълни Чимева.

За момента повечето резервации за екскурзии в България са предимно за къщи за гости и семейни хотели.