Арестът в Добрич вече е в нова сграда, капацитетът му е 48 задържани лица
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Април 2021 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестът в Добрич вече е в нова сграда, капацитетът му е 48 задържани лица

/КРОСС/ Арестът в гр. Добрич към Областна служба „Изпълнение на наказанията" - Варна от днес е преместен в реновирана сграда, собственост на Министерство на правосъдието. Изграждането му бе извършено със средства от бюджета на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", като общата сума за ремонт и обзавеждане е 1,6 млн. лева. До сега арестните помещения в града се намираха в сградата на ОД на МВР.
Новият арест разполага с капацитет за настаняване до 48 задържани лица. Помещенията отговарят на международните стандарти за осигуряване на минимална жилищна площ не по-малко от 4 кв. м. за едно лице. Във всяко спално помещения е изграден самостоятелен санитарен възел, осигурен е достъп до пряка дневна светлина и изкуствено осветление, отопление и възможност за проветряване на помещението. Създадените битови условия предоставят възможност за поддържане здравето и запазване достойнството на задържаните лица.
В новата сграда е предвидено настаняването и на Пробационната служба звено-Добрич и административното ръководство на Районна служба „Изпълнение на наказанията"-Добрич.
Откриването на ареста е част от предприетите през последните години успешни мерки от страна на Министерство на правосъдието и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" за подобряване условията в местата за лишаване от свобода, включително и чрез успешно сътрудничество по международни проекти.