Intel: Недостигът на чипове в световен план може да продължи няколко години
Секция: Технологии
31 Май 2021 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Intel: Недостигът на чипове в световен план може да продължи няколко години

/КРОСС/ Изпълнителният директор на Intel Corp. Патрик Гелсингър заяви, че недостигът на полупроводникова техника в световен план може да продължи няколко години, преди да бъде решен проблемът с доставките.

Коментирайки проблема, Гелсингър обясни, че глобалната липса на технологични чипове се появи поради това, че хората масово преминаха към работа и учене от домовете си по време на коронавирусната пандемия.

"Но докато индустрията предприе стъпки за преодоляване на краткосрочни липси, все още може да отнеме няколко години, докато екосистемата се справи с недостига на леярски капацитет, субстрати и компоненти за полупроводници", заключи той в понеделник по време на виртуална сесия на изложението Computex в Тайван .

В края на миналата седмица изпълнителният директор на Logitech Брейкън Даръл прогнозира, че недостигът на чипове може да продължи още три до шест месеца, отбелязвайки, че неговата компания не е имала много затруднения при решаването на проблема, който е засегнал както технологичната, така и автомобилната индустрия.