БСП и Алиансът на туристическата индустрия със съвместни действия за разрешаване на проблемите пред бранша
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2021 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП и Алиансът на туристическата индустрия със съвместни действия за разрешаване на проблемите пред бранша

/КРОСС/ Днес, по покана на Алианса на туристическата индустрия в България, председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с ръководството на организацията, в която членуват 13 асоциации на туроператори, хотелиери, туристически агенции, екскурзоводи, планински водачи, планинари и експерти в туризма. На срещата бяха обсъдени проблемите на бранша, породени от коронавируса и досегашното управление на сектора.
По време на дискусията бяха разгледани предложенията на БСП и на бранша за възстановяване и развитие на туристическия сектор. Те бяха разделени на краткосрочни и дългосрочни мерки, като двете страни постигнаха съгласие да си сътрудничат при съвместното им разработване.
Тестовете за пристигащите от чужбина туристи, трудността при издаването на визи за граждани от трети страни и тяхната цена, голямата бюрокрация, с която се сблъсква браншът, липсата на кадри и продължаването на мерките в подкрепа на най-засегнатия от коронавируса сектор, са само част от проблемите, които бяха засегнати.
Българската социалистическа партия пое ангажимент за незабавно стартиране на законодателни процедури след формирането на 46-ото Народно събрание с цел бързото разрешаване на посочените проблеми.