Атанас Зафиров се срещна с пострадали семейства от поредното наводнение в Котел
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юни 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Зафиров се срещна с пострадали семейства от поредното наводнение в Котел

/КРОСС/ Водачът на листата на "БСП за България" в Сливен Атанас Зафиров се срещна с пострадали семейства от поредното наводнение в Котел. Само преди три месеца, Зафиров и кандидатът за народен представител от Котел Атанас Атанасов алармираха обществеността и институциите за опасността от приливна вълна, вследствие на непочистени дерета, запушени шахти и некачествено отводняване на улица „Иглика".
„Когато природата за първи път те удари, анализираш и вземаш мерки да не се повтори трагедията. Когато не си го направил и се повтори, се извиняваш на хората и отиваш лично да решиш проблема. Когато обаче, за трети път допуснеш подобно нещо, обяснението може да бъде само едно - престъпно нехайство и абдикация от елементарни обществени задължения. Общинската власт и кмета на града дължат отговор и посочване на виновниците за това поредно посегателство върху здравето, имуществото и психиката на засегнатите граждани! След изборите, БСП ще инициира проверки и контрол върху разходването на средствата за борба с подобни явления и ще настоява за най-строги наказания на виновните. Лично ще задам поредица от парламентарни въпроси до ресорните министри за този и подобни случаи в региона, за да стане ясно на обществото къде е заровен проблема, какви са начините за неговото решаване и кои са виновниците това да не е направено досега" - това обеща Зафиров на хората от квартал „Иглика" и заяви, че повече няма да има чадър над никакви длъжностни лица и институции!
„Наводненията се превърнаха в една от емблемите на модела ГЕРБ в цялата страна. Т.нар."компенсации" са подигравка с труда и живота на засегнатите граждани, а в същото време близки до ГЕРБ фирми се облагодетелстват от некачествените ремонти, които водят след себе си нови и нови такива. Порочният кръг може да бъде прекъснат само по един начин - промяна и ново управление, обърнато към нуждите на обикновения човек. "БСП за България" е носителят на това", завърши Зафиров.