Столичната община разширява възможностите за ваксинация
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2021 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столичната община разширява възможностите за ваксинация

/КРОСС/ Столичната община от днес приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще бъде изпратен ваксинационен екип на място.

Продължава ваксинацията чрез мобилни пунктове, организирана от Столична община и Столичната РЗИ.
Целта е да се улесни и ускори процесът на ваксинация в София.
Допълнителна информация за кампанията ще може да се получи и на телефон - 0700 17 310.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите от изминалия уикенд работят пунктове на закрито в търговските центрове "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол". В тях желаещите граждани ще могат да се ваксинират от 13.00 ч. до 18.00 ч.

Остава отворен ваксинационният кабинет в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Пунктът в кв. Дружба, район Искър ще бъде преместен от парка вътре в Дома на културата "Искър". Работното време на тези два кабинета е от 9,00 до 16,00 ч.

Мобилният ваксинационен автобус на СРЗИ също предлага имунизация на желаещите. Той променя локацията си всяка седмица.
Гражданите, които са си поставили първа доза в някой от пунктовете в парковете, ще могат да получат втората си доза в един от търговските центрове, включени в кампанията или в двата културни центъра.

Децата над 12 г. могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер" от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен" и „Модерна" са за лица над 18 г.

Продължава и ваксинацията в 8 общински поликлиники (Диагностично консултативни центрове) в София. Тя се извършва в делничните дни, след предварително записване.