Около 30 хиляди души са гласували в Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2021 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около 30 хиляди души са гласували в Турция

/КРОСС/ Все още няма резултати от цяла Турция, но не се очертава да е имало значително повече избиратели заради увеличения брой секции в страната. За миналите избори има 6007, стигнали до урните избиратели на 4 април, а за вчера са малко над 7000 в Бурса. Това показва, че увеличените секции не са привлекли значително повече избиратели. Преди секциите са били 8, а сега - 27.

За миналите избори 22 000 са гласували в Турция, а на тези може да се очакват около 30 000, като бяха заявени 50 000, но това не се оправда.

През вчерашния ден имаше напрежение за кратко пред една от секциите в Бурса. Спречкване между двама български граждани е предшествано от спор в избирателната секция на консулството ни в града. След това се стига до сблъсък в градинката пред секцията.

Георги Братанов идва от България, за да следи за нарушения на изборите в Бурса. Твърди, че другият участник в конфликта насила искал да вземе документа му застъпник. Той от своя страна заяви, че България провокирала гласоподавателите. Всичко завършва в полицията.

Изборният ден в една от секциите в Бурса започна със закъснение на член на СИК

Освен този конфликт, изборният ден минава спокойно. Машините затрудниха никои избиратели. Някои опитаха да гласуват с климатика. В крайна сметка всички желаещи гласуваха успешно.