Мариана Попова ще представи в Бургас албума "Истина"
Секция: Шоубизнес
13 Август 2021 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мариана Попова ще представи в Бургас албума "Истина"

/КРОСС/ Мариана Попова ще представи за първи път в Бургас новия си албум "Истина" заедно със Симфоничния оркестър на Държавна опера-Бургас. Това ще се случи на 14 август от 20.30 часа на сцената на Летния театър в Морската градина.

Оркестърът ще е под диригентската палка на Димитър Косев, който спечели приза „Млад музикант на годината" в анкетата на предаването „Алегро виваче" по програма „Хоризонт" на БНР. Той е и най-младият главен диригент в България.

Мариана Попова сподели пред БНР-Бургас:

„Огромна моя мечта беше да пея със симфоничен оркестър, а идеята за концерта дойде от цигуларя Чавдар Вълков, но си изчака времето и сега вече е факт. Тези песни са създадени за симфоничен оркестър. За мен няма по-висша степен на изразяване на музиката от това тя да прозвучи с автентичните, истински инструменти, които са най-стари в света и дават най-голямата истина-точно това, което ми трябва на мен за моята истина."

Новият албум съдържа 10 песни. Едноименната песен е по текст и музика на музикалния продуцент в БНР Биляна Ангелова. С албума поп дивата затваря емоционално-баладичния период в творчеството си и отваря нова страница в поп -рок посока. "Очаквайте експерименти от мен", заяви тя.

На 20-и септември концерт ще има в конгресния център във Варна, а на 28-и септември в Добрич. Напролет се предвижда среща с публиката в още 10 града.