Започва Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021
Секция: КУЛТУРА
23 Август 2021 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021

/КРОСС/ Наближава 1 септември и отново няма да е преувеличено, ако кажем за Пловдив, че градът се превръща в една голяма сцена! Още от самото му начало стартира Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021, който на практика обединява в себе многобройни фестивали, отделни събития от всички жанрове - музика, театър, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и десетки, десетки събития, които продължават до ноември.

Есенният салон на изкуствата в Пловдив се организира от община Пловдив и партньори - културни институти, творчески гилдии, културни оператори и други и е най-големият културен формат в града. През настоящата година е неговото 17-то издание!

Тази година се навършват и 7 години от спечелването на титлата „Европейска столица на културата Пловдив 2019" и това ще бъде отпразнувано със специална програма-изненада на 5 и 6 септември, когато е и Празникът на Пловдив.

„Със забележителното си културно-историческо наследство, разнообразието на програмата от тематични културни събития и множеството преимущества, Пловдив стана първия български град, избран да бъде европейски културен център, при това два пъти. След домакинството на проекта „Европейски месец на културата" през 1999 г., Пловдив е обявен за Европейска столица на културата през 2019 година - най-престижната културна инициатива на Европейския съюз. Званието „Европейска столица на културата" донесе на града ни успех и самочувствие. Пловдив се гордее с изключително богат и интересен Културен календар, включващ стотици събития и фестивали с национално и международно значение. За да усетите атмосферата на града, не пропускайте да посетите поне някои от тях. Есенният салон на изкуствата в Пловдив ви дава тази възможност след дни! ", призова заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който изказва огромна благодарност към всички пловдивски творци и хора на изкуството и на вярната пловдивска публика - всички, които правят Пловдив град със собствен характер, магична атмосфера и уникален дух.