Доброволци ще почистят уличните реклами и постери в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2021 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доброволци ще почистят уличните реклами и постери в София

/КРОСС/ Доброволци се организират в интернет, за да почистят уличните реклами и постери, с които са облепени пътни знаци и осветителни стълбове в София.

Не само правим едно подсещане към Столична община и контролните органи да обърнат внимание и да забелязват тази грозота, но да се налага по-чест контрол и да се прави редовно почистване, каза Владимир Христовски, организатор на инициативата.

А технологията е ясна - иска се желание и мотивация да допринесеш с нещо малко, но значимо. Нужни са два инструмента - шпатула и шише с вода, както и свободно време. Доброволците за съжаление са малко, но това не намалява стимула им. „Имаше екип на ул. „Пиротска", бул. „Ал.Стамболийски", в „Люлин". Общият брой - около 20 души", обясни Христовски.

От BTV попитаха институциите как се борят с незаконните реклами и постери. Иво Пенев от Столичен инспекторат отговори, че по основни улици и булеварди констатираме нарушения, свързани с разлепване на такива обяви. От началото на тази година до сега имаме почти 20 000 кв. метра почистени обществени площи. А глобите могат да започват от 50 лв. и да стигнат до 2000 лв.