ТВ Академията на БНТ отвори врати за студенти
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ТВ Академията на БНТ отвори врати за студенти

/КРОСС/ За втора поредна година БНТ отвори врати за студенти, които се включват в стажантски програми „ТВ Академия". 100 стажанти от 7 университета ще започнат своето практическо обучение в обществената телевизия. Представителите на Софийски университет „Св. Климент Охридски", Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство, Национална спортна академия „Васил Левски", Технически университет - София, Висше училище по телекомуникации и пощи и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров" ще трупат знания и умения през следващите месеци. Практиката им ще протече в 10 дирекции, сред които „Новини и актуални предавания", „Маркетинг и стратегическо развитие", „Програмно съдържание", „ТВ производство", „Техника и технологии", „Спорт", „Мултимедия", „Търговска дейност и комуникации", „ТВФ Студия екран" и „Координационен център".

 

 

Телевизионната академия беше открита с официалното посрещане на студенти и представители на партньорски университети в сградата на БНТ, където бяха приветствани от водещи, журналисти и от ръководството на Българската национална телевизия.

 

 

 

„Твърдо вярвам, че пътят за развитие на една обществена медия е да отвори вратите си към всички студенти от специалностите, които могат да бъдат интегрирани при нас. Колкото и добре да учите, само когато се сблъскате с производството на телевизия, ще разберете това ли е наистина вашето призвание. Искрено се надяваме да останете при нас! Вярваме в обновлението на телевизията и имаме нужда от нови хора с нови идеи, с ново виждане към света особено във времето, когато гледането на телевизия се променя радикално. Вашето присъствие не е просто стаж, а участие в общата ни дейност - подкрепа, помощ, съвместна работа. Сигурно ще има изненади, разочарования, дори може да се разминат някои ваши представи, но след месец ще излезете от тук далеч по-знаещи - хора, които ще могат да работят навсякъде.", приветства студентите генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, инициатор на телевизионната академия.