Стоян Мирчев: БСП има конкретни мерки за подпомагане на българските граждани
Секция: ПОЛИТИКА
07 Октомври 2021 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоян Мирчев: БСП има конкретни мерки за подпомагане на българските граждани

/КРОСС/ „Ние подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат и фактът, че двама от тримата ни представители в Инициативния комитет са зам.-председатели на партията, еднозначно показват коя е нашата кандидат-президентска двойка. Всеки опит да се внуши друга мисъл на българските избиратели е опит за манипулация и опит за изкривяване на истината." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Перник Стоян Мирчев в ефира на БТВ.

В предаването "Тази сутрин" той обясни, че номинациите по структурите, които вече са минали, винаги са били част от вътрешнопартийния живот на левицата и кандидатпрезидентската двойка на БСП е Румен Радев и Илияна Йотова. По думите му е било нормално да има и други номинации, тъй като всички членове имат право да заявят своите предпочитания.

Стоян Мирчев обясни, че левицата е имала различия с Румен Радев през тези 5 години, но е имала и прекалено много допирни точки и добави: „БСП е партия, която когато види някаква нередност веднага взимаме отношение, независимо кой управлява държавата или президентството", каза той.

По думите му има проблеми за България, които незабавно трябва да бъдат решени: „В момента виждаме как се вдигат цените на тока. За нас служебното правителство не предприема достатъчно силни мерки, за да се противодейства на това. Затова още с началото на следващото Народно събрание имаме 4 мерки, за да можем да подпомогнем българските граждани", посочи той и ги конкретизира: „Намаляване на ДДС на енергоносителите, намаляване на ДДС на храните на т.нар. "малка кошница" - това са нещата, които ползва всяко домакинство в ежедневието си, подпомагане на семействата за първите 200 киловатчаса. Имаме редица мерки и в момента съставяме план за първите 100 дни, тоест трябват адекватни решения, за да предотвратим следваща икономическа криза", отбеляза той.

Социалистът припомни, че левицата е имала подобен пакет от мерки за първите 100 дни и в миналата кампания, но в момента те трябва да бъдат адаптирани към новите реалности.

Във връзка с казуса за сградата на "Позитано" 20 Стоян Мирчев поясни, че по закон от 2019 г. партиите не дължат наем за помещенията, които ползват за своята дейност и трябва да заплащат само парите по режийните. „Ние изпълняваме законите, но със задна дата настоящият областен управител е начислил наем, който по закон ние не дължим. Казусът ще бъде разрешен по съдебен път", категоричен бе той.