Томас Хемпсън пристигна в София
Секция: КУЛТУРА
30 Октомври 2021 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Томас Хемпсън пристигна в София

/КРОСС/ В чудесно настроение и в компанията на съпругата си и прекрасния малък малтиец Пину, Томас Хемпсън пристигна за концерта си със Софийската филхармония в неделя. Компания на сцената ще му прави младото сопрано Александрина Михайлова - възпитаничка на Майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ. Дирижира маестро Найден Тодоров.

Програмата на вечерта включва арии и дуети от Верди, Доницети, Пучини, Гершуин, Бърнстейн и Роджърс. Звездният баритон си спомня с много топло чувство предишния си концерт у нас и фантастичната българска публика.

 


Само преди два дни Хемпсън получи наградата „Артистичност и въздействие" на Гилдията на Метрополитън опера. Наградата се раздава на специална обедна церемония за 87-ми път, като тази година срещата беше виртуална.

Гилдията на Метрополитън опера е създадена през 1935 г. от Елинор Робсън Белмонт -първата жена член на борда на директорите. Със своите вноски членовете на гилдията финансират почти половината от всеки сезон. През първите си 75 години Гилдията е внесла повече от 245 милиона долара за Met.

Билети за концерта на Томас Хемпсън са налични на касата на зала „България" и в Ивентим.