Арестуваха служител на ДАНС за подкуп
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2021 18:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха служител на ДАНС за подкуп

/КРОСС/ Прокуратурата задържа и повдигна обвинения на служител на ДАНС за подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на обвинението. През септември 49-годишният мъж на два пъти е поискал и получил парични суми в размер на 2250 лева, за да не извърши служебните си задължения. Служителят на ДАНС с инициали Б.Х. е работил по направление "Земеделие". Той проверявал постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ "Земеделие" от земеделски производители в областта.

Той провел няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил пари, за да не извършва проверки спрямо него и да отклонява вниманието от него. Обвиняемият е бил задържан на 11 ноември при съвместна акция на прокуратурата и Дирекция "Вътрешна сигурност" на ДАНС при получаването на втората парична сума.

По делото са извършени множество действия по разследването - обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.


Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен той е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 хиляди лева.