Проф. Рачев: Сняг и сериозна промяна на времето от вторник
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2021 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Рачев: Сняг и сериозна промяна на времето от вторник

/КРОСС/ Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" климатологът проф. Георги Рачев. Влизайки в климатичната зима - месец декември е първият такъв месец, започва хладното време. Няма да са Сибирски студове, арктически, просто си влизаме в зимата, обясни той. По думите му два - три, до четири сантиметра ще е снежната покривка в Северна България към 1 декември по картата на Европейския център за средносрочни прогнози. В Южна България вероятно ще вали сняг и дъжд.

Температурите ще са около нулата и отново ще се редуват топли и студени дни, но определено понеделник ще е последния хубав ден. Вторник вече ще захладнее с поне от 5 до 7 градуса, съобщи проф. Рачев. Нататък нещата си остават типично есенно - зимни, без да се очертават някакви студове с мокър сняг и дъжд, добави той.

Средните декемврийски температури ще са от между 0 и 4 градуса, ще има и повече валежи. „Изпращаме декември месец практически сух", отбеляза климатологът. Според него сняг в планините се очаква на 3, 4, 5 декември, както и на 9 и 10 декември.