Десислава Атанасова: Мнозинството в 47-ото НС ще бъде резултат от компромиси
Секция: ПОЛИТИКА
03 Декември 2021 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десислава Атанасова: Мнозинството в 47-ото НС ще бъде резултат от компромиси

/КРОСС/ През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

"Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в създаване на скандали. Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси", каза още тя.

Изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни.

"В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие".

ГЕРБ са готови да водят публични разговори и да подкрепят всяко предложение, което спомага българския национален интерес, заключи Атанасова.