Българин в Казахстан: Всичко, което виждате от кадрите, е действителност
Секция: СВЯТ
10 Януари 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин в Казахстан: Всичко, което виждате от кадрите, е действителност

/КРОСС/ Ситуацията в Казахстан не е проста, но благодарение на бързите действия на местното правителството, което падна, но президентът пое изцяло контрол, нещата сега са далеч по-спокойни, отколкото бяха преди няколко дни. Това каза в студиото на “Здравей, България” директорът на авиокомпания в Казахстан Пламен Атанасов, който живее в столицата гр.Нурсултан. По думите му ръководството на държавата прави опити да възстанови всичко разрушено.

Всичко това, което виждате от кадрите е действително. Навсякъде в страната има нарушена система и логистика на доставките, каза Атанасов.

Казахстан се считаше  за остров на спокойствието, тук покритието на картовите разплащания беше на високо ниво. А когато се случи нападението на 5-6 януари, бяха разбити банки и банкомати. Сега и с карта не можеш да платиш. А стоката от магазините е изнесена. Потресаващо е, описва ситуацията в Казахстан сънародникът ни.

В страната от 6 януари е въведен и комендантски режим, част от който е частичното използване на интернет.  Един обикновен за цените на горивата се превърна във вътрешна война.