ВиК – Шумен завърши ремонта на дълбок сондаж „Мировци”
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2022 17:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВиК – Шумен завърши ремонта на дълбок сондаж „Мировци”

/КРОСС/ На 17.01.2022 г. ВиК – Шумен извърши ремонта на дълбок сондаж „Мировци“. Изграден и пуснат в експлоатация през 1974 г., той е един от основните водоизточници във водоснабдителна система „Мировци”. От нея се водоснабдяват жителите на три  населени места в община Нови пазар - с. Мировци, с. Беджене, с. Преселка и на с. Красен дол от община Никола Козлево. От водоснабдителна система „Мировци”,  при необходимост се осигуряват допълнителни водни количества и за с. Писарево и с. Тръница в община Нови пазар и с. Каравелово в община Никола Козлево.

 Поради голямата дълбочина, на която е потопен помпеният агрегат - 260 м, неговият демонтаж и монтаж бяха изпълнени с тежък автокран с голяма товароносимост. Инсталираната нова помпа е модерна и енергоефективна, в съответствие със съвременните изисквания за този вид агрегати. 

„Въпреки сложния терен, зимните условия и голямата дълбочина, работите бяха изпълнени в рамките на предварителния график и без нарушаване на водоснабдяването за потребителите“, каза Стоян Владимиров, гл. инженер на ВиК – Шумен. „Този обект е част от нашата програма за подобряване на водоснабдяването на малките населени места в областта“, добави инж. Владимиров.