Прегазеното момиче край Гоце Делчев е на 17 години
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2022 16:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прегазеното момиче край Гоце Делчев е на 17 години

/КРОСС/ Установена е самоличността на прегазената снощи девойка на пътя между гърменските села Хвостяне и Дъбница. Това е 17-годишно момиче от с. Гърмен, съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград - Георги Мадолев.

Инцидентът е станал около 20 часа. Сигналът е подаден от преминаващи автомобили.

В хода на разследването е установено, че тя се е возела там с автомобил, в който имало още две лица - шофьорът и спътник. Единият е бил от гърменския квартал "Кремиковци", откъдето е и жертвата.

По неясни засега причини девойката е слязла от колата, след което е била прегазена от друг лек автомобил, в който са пътували четирима души.

Към момента са задържани и шестимата - двамата спътници на момичето и четиримата, пътували в другия автомобил, който я е прегазил. Четиримата младежи са били от Блатска и Хвостяне.

Води се разследване за причините, поради които момичето се е намирало на това място в това време. Извършена е аутопсия на трупа, която се очаква да даде яснота по отношение на механизма на извършеното престъпление.

За момента не е известно къде се е намирала на пътното платно и какво е било положението на тялото ѝ преди да я прегазят.

Проверяват се всички версии. Не се изключва момичето вече да е било мъртво, когато пред тялото е преминал вторият автомобил.

Предстоят разпити на свидетели, огледи на автомобилите и на местопроизшествието.

Няма връзка между пътуващите в двете коли.

Девойката обаче се е познавала с двамата си спътници в автомобила, от който по някаква причина е слязла. Тя е имала приятелски отношения с единия.

За момента не се знае и дали колата, която е преминала през тялото на момичето, се е движела бързо, но участъкът там е прав и предполага по-висока скорост.

Установено е, че водачът, който е управлявал този автомобил, е шофирал след употреба на наркотично вещество. Освен това след като прегазил девойката, той не спрял и продължил да се движи по пътя.

Изяснява се още дали момичето е насилвано преди инцидента, както и дали е заплашвана. Не е ясно дали не е била физически и психически малтретирана.