Министър Сандов се срещна с посланика на Израел
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Февруари 2022 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Сандов се срещна с посланика на Израел

/КРОСС/ Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна с посланика на Държавата Израел у нас негово превъзходителство Йорам Елрон.

Министър Сандов изрази задоволство от дългогодишното и ползотворно сътрудничество между България и Израел в областта на управлението на водите и готовността на страната ни за неговото задълбочаване. Двамата обсъдиха възможностите за провеждане на двустранни инициативи за обмен на опит и добри практики при използването и мотиторинга на водните ресурси. Посолството на Израел ще организира уебинар в областта на управлението на водите, на който ще бъдат поканени за участие представители на правителствения, неправителствения и частния сектор. 

Обсъдени бяха и позициите на двете страни по въпросите, свързани с климатичните политики. Посланик Елрон подчерта, че тази тема е сред приоритетните в екологичния дневен ред на Израел, като отбеляза, че държавата е поела ангажимент да постигне въглеродна неутралност до 2050 г.

Министър Сандов информира, че за първи път България има вицепремиер по климатичните политики, което е ясен сигнал за важността на политиката на национално, европейско и международно ниво. Той сподели, че планира да работи активно за приемането на мерки, насочени към смекчаване на негативните последици и адаптация към климатичните промени.