Съпругата на пребития до смърт пастир: Кметът на селото прикрива убийците
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Февруари 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съпругата на пребития до смърт пастир: Кметът на селото прикрива убийците

/КРОСС/ Жестоко убийство на 28-годишен пастир в софийското село Антон. За деянието е задържан крупният арендатор Дончо Петров, който е бил работодател на убития, както и брат му Красимир Петров.

От Окръжна прокуратура - София заявиха, че убийството е извършено по особено жесток начин. Според аутопсията по тялото на пастира Иван е имало много тежки наранявания и той е починал от вътрешен кръвоизлив. Мотивите за престъплението се изясняват.

Не са имали никакви конфликти, Дончо винаги е бил коректен откъм заплащане, поне аз не знам да е имало спорове между тях. Излязох да търся мъжа си, защото Иван обича да си попийва и да излиза, отидох до негов колега и той ми каза, че Иван го няма там. Спряха ме полицаите и ми казаха, че „Иван е свърщил курса“. Видяха, че бебето ми беше с мен в колата, помолиха ме да изляза и ми казаха, че е починал, разказа съпругата му Елеонора.

В деня на убийството 28-годишният мъж е поискал от работодателя си 50 лв.

Елеонора очаква справедливост за случилото се: „Все пак оставиха 11-месечно бебе сираче“. Искам да благодаря на кмета на селото, който прикрива едни убийци и той има бебе - нека се постави на моето място“, добави тя.

От полицията съобщиха за bTV, че има седем жалби срещу брата на арендатора и една срещу Дончо.

„Имали сме големи спорове с Красимир Петров, той искаше да се откажем от земеделието, да вземат те всички пасища. Идвал е вкъщи с нож, с брадви. Хиляди жалби сме пускали до полиция и прокуратура. И нищо, покриват се. Къде е прокуратурата на Пирдоп, те ги защитават“, разказа Константин Николов, който от 12 г. се занимава със земеделие.

В момента районният прокурор е под карантина, но сигналите и жалбите се проверяват. Три от преписките са прекратени поради липса на доказателства, по четири преписки продължава да се работи.

„Главните убийци са полицаите, които ги защитаваха и закриляха. Красимир ме среща, показва ми среден пръст, плюе по колата ми, детето ми е вътре, псува, с нож в ръката“, добави друг жител на селото.

 „Имали сме опит да ни изблъскат от пътя с личния си автомобил. След жалбата, естествено, липса на доказателства. Винаги е така. Имаме градина, която от 5 г. унищожават регулярно. Те се чувстват безнаказани, защото системата им позволява. Бившият шеф на полицията и бившия шеф на КАТ те ги покриваха“, добави друг жител, който също се занимава със земеделие.

Вчера екип на bTV е направил многократни опити да се свърже със съпругата на Дончо Петров, но близките са отказали коментар. В момента Дончо Петров е в ареста, Красимир Петров е задържан за 24 ч. и предстои наблюдаващ прокурор да прецени дали и на него ще му бъде повдигнато обвинение, като евентуален съучастник в убийството.

Приятел на убития е в неизвестност от няколко дни.