Бирдже Акалай разкри защо няма деца
Секция: Шоубизнес
07 Март 2022 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бирдже Акалай разкри защо няма деца

/КРОСС/ Бирдже Акалай е мистериозна и в същото време открита, крехка и силна. Тя е една от онези актриси, които съчетават противоположни черти на характера, което прави възможно перфектното въплъщение на голямо разнообразие от образи на екрана, предаде „Труд бг“.

В скорошно интервю за турското издание на „Репортер“ актрисата сподели интересни подробности за семейството си. Всъщност малцина знаят, че нейната майка макар и домакиня, в свободното си време се занимава активно с политика, интересува се и от турската художествена музика и  работи с мрамор.

Баща й пък е преди години става основател на една от първите технически служби в Истанбул за домакински уреди, климатични и вентилационни системи. „Винаги сме били напълно демократично семейство. Бях дете, чието мнение беше уважавано и зачитано още от много ранна възраст“, спомня си Бирдже.

Едва 16-годишна тя решава да стане актриса, но причината за това е контузия, която я принуждава да се откаже от балета. Тогова именно осъзнава, че театърът също може да й донесе слава и да се реализира успешно. Именно професионалните ангажименти са основната причина актрисата все още да няма деца, признава тя в интервюто си за „Репортер“. „Децата са най-важното нещо в живота и изискват много жертви. Сега имам много стегнат график, през последните години беше така. Не ме разбирайте погрешно, аз не поставям работата преди бебето, не. Напротив, работя, за да осигуря на детето достойно бъдеще. Засега не съм готова да го направя“, призна турската актриса.

Преди да стане известна и успешна звезда от телевизионните сериали, Бирдже чете спортните новини, коментира мачове от Шампионската лига и води спортни предавания. Нейното харизматично излъчване бързо е забелязано от продуцентите и тя получава предложения за участие в поредици. Една от първите й изяви в телевизионен сериал е през 2006 г. като първоначално има само епизодични роли. На българските зрители е позната от поредицата „Черно-бяла любов“, която й донася най-голяма слава.

През 2010 година по време на снимките на „Земя, небе, любов“  Бирдже се впуска в любовна авантюра с колегата си и партньор от поредицата Мурат Юналмъш. Още на следващата година двамата сключват брак в Кападокия, но за жалост само година и половина след това се развеждат. Бирдже обаче не остава за дълго сама. През 2014 година се омъжва за Сарп Левендоглу. Тя е толкова запленена и отдадена на него, че си татуира името му на лявата си ръка. В продължение на три години живеят в мир и хармония и често се появяват заедно на светски събития. Но и този брак не просъществува дълго. Двойката се развежда в началото на 2017 година поради непреодолими различия, а Бирдже заличава татуировката с името на бившия си вече съпруг.