Туристическият данък няма да бъде опрощаван за 40-те лева за бежанци на хотелиерите
Секция: Туризъм
17 Март 2022 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическият данък няма да бъде опрощаван за 40-те лева за бежанци на хотелиерите

/КРОСС/ "40-те лева за подпомагане на хотелиери, които са настанили в своите обекти укаински бежанци ще се изплащат месец за месец", заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева по БНТ.

"Сумата от 40 лв. не включва данък добавена стойност, а само туристически данък, който обаче няма да бъде опростен, каза още Георгиева. Този данък отива в общините и по-този начин се подпомага развитието им. Всички обекти в националния туристически регистър може да участват в програмата за подпомагане.", добави зам.-министърът.

"Тази програма е разписана за три месеца в зависимост от това как се развиват събитията в Украйна. Водят се преговори тя да се финансира от европейския фонд "Солидарност". Амбицията ни е бежанците, настанени в страната ни, в рамките на тези месеца да се включат в пазара на труда", съобщи Георгиева.

"За лято 2022 г. разчитаме основно на българските туристи и сме умерено оптимистични за чужденците, които ще ни бъдат гости. Предвидили сме по-засилена реклама в созциалните медии.", сподели зам-министърът на туризма.