Концертът на Дейвид Гарет в България се отменя за 30 август 2022 г.
Секция: Шоубизнес
23 Март 2022 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Концертът на Дейвид Гарет в България се отменя за 30 август 2022 г.

/КРОСС/ Концертът на виртуозния Дейвид Гарет се отменя за 30 август 2022 г. в зала „Арена Армеец“. Събитието, част от новото европейско турне на музиканта - „ALIVE”, беше планирано за 14 април тази година, но поради сложната епидемична обстановка, екипът на Дейвид Гарет взе решението да премести концертите, предвидени за април и май в Италия, Румъния и България на нови дати през лятото.

„Решението да отменим някои от концертите от европейското турне не беше никак лесно. На първо място обаче поставяме безопаснотта и здравето на публиката и екипа ни.  Благодаря ви сърдечно за разбирането, търпението и лоялността! Това наистина означава много за нас. С нетърпение очаквам момента, в който ще се качим на сцената, за да свирим за вас. Надявам се това да ви донесе поне малко позитивни емоции в тези трудни времена. Дотогава бъдете здрави и се пазете!“, споделя Дейвид Гарет във връзка с промяната на концерта у нас.

Турнето „ALIVE” ще стартира в началото на лятото и ще продължи с обиколката си през европейските градове до октомври месец. Най-новият проект на забележителния цигулар носи името на едноименния албум на музиканта  AliveMy Soundtrack”, който той издава по време на пандемията. Песните, включени в албума, са много лични и отразяват емоциите, чувствата и живота на Дейвид Гарет. „ALIVE” празнува живота и желанието на всеки човек да се почувства отново нормален, свободен и пълен с надежда за по-добро бъдеще.

Част от песните, които публиката ще чуе на 30 август в зала „Арена Армеец“, са емблематичните „What a Wonderful World” и „Imagine”, рок хитовете „Enter Sandman” и „Paint it Black”, както и интерпретациите на класическите творби, като „Confutatis“ на Моцарт и “Dance of the Knights” на Прокофиев.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим в цялата страна на цени от 75 лв. до 185 лв. за ВИП пропуски. Всички билети важат без презаверка за новата дата на концерта.