Соломон Паси: Да се спре руската пропаганда, а именно руския посланик и ПП "Възраждане"
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2022 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Соломон Паси: Да се спре руската пропаганда, а именно руския посланик и ПП "Възраждане"

/КРОСС/ Твърдението, че износът на оръжие ще ни направи страна в конфликта е абсолютна лъжа и недостойно шикалкавене. Това каза бившият министър на външните работи Соломон Паси в студиото на „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му страната ни е изнасяла оръжие за Корея, Виетнам, Иран, Ирак, Алжир, Индия. „В нито един от тия случай никой на ни е обявил за участници в конфликти. Това е просто страх от Русия, а страхът е основата на руската външна политика. Тази позиция е абсолютно недостойна за държава, която в герба си има три лъва. Сегашната позиция на българската държава не е като за герб с шест топки, а като за един кастриран кремълски котарак", заяви Паси.

България вече е в списъка на неприятелските държави. „Владимир Путин вече ни презира, защото България се гъне. Путин винаги ще ни презира и никога няма да ни обича, но защо трябва да ни презират и нашите съюзници?", попита той.

Той бе категоричен, че не трябва да се дава трибуна на хора, които проповядват руска пропаганда, като например руският посланик и ПП „Възраждане".