Христо Проданов и Ирена Анастасова продължиха обиколките на БСП в страната
Секция: ПОЛИТИКА
06 Април 2022 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов и Ирена Анастасова продължиха обиколките на БСП в страната

/КРОСС/ Министърът на туризма и член на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов и зам.-председателят на БСП и член на ИБ на левицата Ирена Анастасова се срещнаха с актива на БСП от Областния съвет на Благоевград. На срещата присъстваха областният лидер на Благоевград Валери Сарандев, членът на ИБ и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, както и партийни лидери от областта.

Ирена Анастасова сподели с присъстващите членове на БСП, че партията успя да реализира максимума след резултатите, които получи на последните парламентарни избори. 

“Участваме в управленската коалиция с четирима министри и шест парламентарни комисии, на които имаме председатели.  “Аз и Христо Проданов бяхме част от преговарящите екипи. Отчитаме като успех, че сме реализирали повече от 80 процента от програмата на БСП в коалиционното споразумение. Дано имаме време да реализираме политиките си”, посочи Анастасова. И добави, че има по какво още да се работи в сектор “Здравеопазване“ например.

Тя сподели, че се подготвя анализ и оценка на 100-те дни в управление и Националният съвет ще излезе с решения, както и ще очертае принципните позиции, от които БСП няма да отстъпи и ще отстоява. Даде пример с Украйна, където има твърда и ясна позиция - против изпращането на военно-техническа помощ в Украйна. 

Членове на ИБ бяха категорични, че продължават срещите по страната, за да се чуят членовете, да се обърне внимание на проблемите по места. Никога, когато БСП е била на власт, не са забравяни хората, винаги са били приоритет техните проблеми и тяхното мнение. И посочиха като основна цел и задача смяната на местната власт, преобладавана от ГЕРБ. 

Христо Проданов обърна внимание на това, че се радва на възстановяващия се нормален партиен живот в БСП. “Истинският смисъл на партията е да се срещаме, да си говорим очи в очи и да работим. Именно това отличава БСП от другите партии, които бързо се създават и бързо изчезват, доминирани от упражняването на власт.“ 

Той добави, че управлението не върви леко, много усилия и преговори коства. “Смятам, че ние сме гласът на разума в правителството. В ситуация като днешната с толкова кризи, какво ще се случва с България също е важен въпрос. И ние трябва да мислим“, заяви той“ И добави, че трябва да продължим да отстояваме нашите виждания и политики в управлението. 

Валери Сарандев обърна внимание на предстоящите местни избори и призова към работа. “Тази система, която ГЕРБ изгради, ако я променим, ще се промени много и политическата картина”, коментира той.

На срещата членове и симпатизанти споделиха злободневни проблеми, които имат за решаване по населените места в благоевградска област и изказаха готовност да работят активно за местните избори.